Hvordan lage crostini med rødløkskrem, urteolje og Saltenlaks

Crostini er herlig tynne og sprø brødskiver ristet gylne i ovnen sammen med olivenolje. Server som forrett eller snacks, og bare fantasien begrenser hva disse kan toppes med!

Slik gjør du:

  • Crostini: Skjær to rundinger ut av hver brødskive. Eller ti tynne skiver av en bagett, den har perfekt crostini størrelse
  • Legg skivene på et stekebrett og ringle over litt olivenolje.
  • Stek crostiniene midt i ovnen på varmluft 180 °C til de blir gylne, ca. 5 minutter. Dryss fingersalt over. Avkjøl på rist.

Rødløkskrem: 1 dl Creme fraiche 1,5 stk rødløk Sitron Salt og prepper Friske urter

Urteolje: Kjør urter/ruccula, 1 dl nøytral matolje, salt og pepper sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor til du får en jevn, fin og grønn olje (bruk urter du liker). Anrett crostini med rødløkskrem og ha på Saltenlaks og litt urteolje over.

Oppskrift av Andreas Spørck
Server som forrett eller snacks, og bare fantasien begrenser hva disse kan toppes med!

Få Saltenlaks rett hjem til deg