Personvernerklæring for Saltenlaks AS

 

 

Saltenlaks AS, heretter referert til som Saltenlaks, er en del av Salten Aqua- gruppen. Salten Aqua- gruppen, ved Salten Aqua AS, ivaretar, sammen med Saltenlaks, administrative ansvarsområder for selskapet.

 

Personvern er retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson.

 

Denne personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og beskyttes, og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss.

 

Salten Aqua- gruppen ved Administrerende Direktør og Saltenlaks ved Administrerende Direktør/ Daglig Leder er behandlingsansvarlige for virksomhetens behandling av personopplysninger. Ved betegnelsen Salten Aqua- gruppen, menes begge databehandleransvarlige. Intern delegering omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

 

Vi benytter oss av underdatabehandlerefor enkelte av våre interne rutiner. Se liste nedenfor:

 

Regnskapsfører ved SpareBank 1 Regnskapshuset, org. nr. 851 987 142. Tjenesten innebærer regnskapsføring og bokføring av kostnader og inntekter, samt personalkostnader som lønn og pensjon og utfakturering. Informasjon behandles i regnskapsprogram Power Office Go.

 

Salten Aqua AS, org. nr. 982 268 443, hovedkontor og administrasjon. Selskapet er en del av Salten Aqua- gruppen, som driftes gjennom Salten Aqua AS. Salten Aqua AS håndterer interne personopplysninger på ansatte i hele gruppen, samt andre opplysninger nødvendige for å gjennomføre kjøp og salg i gruppen. I enkelte tilfeller bistår Salten Aqua AS med rekrutteringsarbeid.

 

Vi benytter oss av følgende systemer for behandling av personopplysninger, i samarbeid med databehandler:

 

Power Office Go, PowerOffice AS, org. nr. 980 386 465Regnskapsføring, inn/ut-fakturering, lønnskjøring. Regnskapsfører har egen databehandleravtale med selskapet. Se deres personvernserklæring ved https://poweroffice.no/personvernerklaering/.

 

 

Kunde- og leverandøropplysninger

 

All informasjon som kan knyttes til et enkelt individ gis frivillig fra vedkommende til leverandørselskap i Salten Aqua- gruppen. Dette er informasjon som er nødvendig for å gjennomføre et kjøp.

 

Saltenlaks behandler personopplysninger om kunder og leverandører, i tillegg til eventuell tredjeperson som er nødvendig for gjennomføring av kontraktsforpliktelser.

 

Blant opplysningene som behandles er kontaktinformasjon om kunder og leverandører. Med kontaktinformasjon menes navn på kontaktperson, e-postadresse, telefonnummer og stillingstittel.

 

Det rettslige grunnlaget for slik behandling er personopplysningsloven § 8 a, b eller f (GDPR Artikkel 6 bokstav b, c og f), samt § 9 a, b og f (GDPR Artikkel 9 bokstav a og b). Personopplysningene lagres i en egen database og slettes fem år etter avslutning av kundeforholdet.

 

All informasjon som kan knyttes til et enkelt individ gis frivillig fra vedkommende.

 

 

Cookies og informasjonskapsler

 

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt Cookie, som brukes til å gjenkjenne din datamaskin eller mobiltelefon. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin eller mobil og hentes opp derfra ved senere besøk. Den gir informasjon om din aktivitet på våre nettsider eller i appen og gjør det lettere for deg benytte våre tjenester.

 

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler:

  • Informasjonskapsler gjør at din mobiltelefon eller datamaskin husker login-opplysninger ved ditt neste besøk, så du slipper å logge inn hver gang.
  • Informasjonskapsler gir også oss informasjon om når du besøker våre sider, hvor lenge du var der, hvilke sider du besøkte, din posisjon, hvilket operativsystem du bruker osv. Ved å gå gjennom slik informasjon er vi bedre i stand til å tilpasse sidene og tilby deg en bedre opplevelse, og gir deg muligheten til å gi tilbakemelding om våre nettsider.
  • Informasjonskapsler hjelper oss å tilby deg relevant innhold og markedsføring ved å samle inn informasjon om hvordan du bruker våre nettsider og vår app.

 

Merk deg at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner på våre websider hvis du slår av informasjonskapsler.

 

Det benyttes flere typer informasjonskapsler på våre nettsider og vår nettbutikk:

 

  • Nødvendige informasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som er strengt nødvendige for at du skal kunne navigere på webområdet og benytte deg av funksjonene der. For eksempel når du legger produkter i handlekurven, bruker vi en informasjonskapsel for å huske hvilke produkter du har lagt der.

 

  • Funksjonalitetsinformasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som gjør at vi kan huske hvilke valg du gjør (f.eks. brukernavn, språk eller regionen du befinner deg i) slik at du kan få en mer personlig opplevelse. Disse informasjonskapslene brukes av Saltenlaks.

 

  • Ytelseskapsler:Disse informasjonskapslene hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker sidene våre. Denne informasjonen bruker vi til å forbedre nettstedet vårt, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse. Disse informasjonskapslene er ikke knyttet til noen av personopplysningene dine

 

Hvordan håndterer vi opplysninger om deg?

 

Informasjon om deg som bruker blir fanget opp og lagret ved hjelp av informasjonskapsler og i noen tilfeller din IP-adresse. All datatrafikk mellom din nettleser og våre servere er kryptert, og blir lagret med våre strenge krav til datasikkerhet.

 

Hvordan administrerer jeg innstillinger for informasjonskapsler?

 

En forutsetning for bruk av informasjonskapsler/cookies, er at du har samtykket til bruken. Forhåndsinnstilling i nettleser om at du aksepterer informasjonskapsler/cookies anses som samtykke. Det er tilstrekkelig at du samtykker én gang for det samme formålet. Du har til enhver tid mulighet til å trekke tilbake sitt samtykke.

 

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Merk deg at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner på våre websider hvis du slår av informasjonskapsler.

 

Slik administrerer du egne innstillinger i nettleseren din: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

 

 

Hvorfor bruker vi personopplysningene dine?

 

Vi vil bruke personopplysningene dine til å håndtere kjøp online på www.saltenlaks.noved å behandle bestillinger og returer via våre nettjenester, og sende deg meldinger om leveringsstatus eller om eventuelle problemer med leveringen av varene.

 

Vi vil bruke personopplysningene dine til å håndtere betalingene dine.

 

Vi vil også bruke opplysningene dine til å håndtere klager og garantisaker for produkter.

 

Personopplysningene dine blir brukt til å identifisere deg og bekrefte at du er myndig og kan shoppe online, og for å bekrefte din adresse med eksterne partnere.

 

Vi ønsker å tilby deg forskjellige betalingsalternativer og vil utføre analyser for å finne ut hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelige for deg, inkludert din betalingshistorikk og kredittsjekker.

 

Hvilke typer personopplysninger behandler vi?

 

Vi vil behandle følgende kategorier av personopplysninger:

* kontaktinformasjon som f.eks. navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer
* betalingsinformasjon og betalingshistorikk
* kredittinformasjon
* bestillingsinformasjon

Hvis du har en min side-bruker vil vi også behandle personopplysninger som er sendt inn i forbindelse med kontoen eller medlemskapet, som f.eks.:

* konto- eller medlems-ID
* shoppinghistorikk

Hvem har tilgang til personopplysningene dine?
Opplysninger som videresendes til tredjeparter vil kun bli brukt til å tilby deg tjenestene som er nevnt ovenfor, selskaper som bekrefter adressen din, kommunikasjonsbyråer som sender deg ordrebekreftelser, lager- og distribusjonsleverandører i forbindelse med leveringen av bestillingen din. Leverandører av betalingstjenester for betalingen din. Kredittsjekkbyråer for identitets- og kredittsjekk, samt gjeldsinndrivelsesbyråer.

 

Merk at tredjeparter også har egne personvernserklæringer.

 

Hva er det juridiske grunnlaget for behandlingen av personopplysningene dine?
Behandlingen av personopplysningene dine er nødvendig for at Saltenlaks skal kunne utføre tjenester som å håndtere og levere ordren din.

 

Hvor lenge lagrer vi opplysningene dine?

 

Vi vil beholde opplysningene dine så lenge du er en aktiv kunde.

 

 

Behandling av personopplysninger som ledd i personaladministrasjon

 

Saltenlaks behandler personopplysninger som ledd i personaladministrasjon. Personopplysningene som behandles i denne forbindelse er blant annet personalia, lønnsopplysninger, evalueringer, opplysninger om pårørende, og utdannelse/stillingsnivå.

 

Det rettslige grunnlaget for denne behandlingen er oppfyllelse av arbeidsavtalen, jf. personopplysningsloven § 8 bokstav a og b (GDPR Artikkel 6 bokstav b og c).

 

Personopplysninger tilknyttet personaladministrasjon blir oppbevart så lenge vedkommende er ansatt i Salten Aqua- gruppen, og slettes 1,5 år etter vedkommende har sluttet, m.m. andre krav foreligger iht. regnskapsloven.

 

Salten Aqua- gruppen behandler personopplysninger om ansatte i gruppen for å administrere lønn og personalansvar i henhold til personopplysningsloven § 8, første ledd og § 8 a), b) eller f) samt § 9 a), b) og f). Det registreres nødvendige opplysninger for utbetaling av lønn, for eksempel grunndata, lønnsnivå, tidsregistrering, skatteprosent, skattekommune, fagforeningstilhørighet og refusjoner.

 

Opplysningene hentes fra de ansatte selv. Opplysningene utleveres bare i forbindelse med lønnsutbetalinger og andre lovpliktige utleveringer. Sletterutiner for personalopplysninger følger regnskapsloven og arkivloven.

 

 

Behandling av personopplysninger knyttet til jobbsøkere

 

Ved registrering og/eller abonnering på ledige stillinger i Salten Aqua-gruppen, samt ved innsending av CV, søknad og andre relevante dokumenter i forbindelse med jobbsøknad samles det inn personopplysninger. Personopplysninger som behandles i forbindelse med rekruttering er blant annet personalia og jobb- og utdanningsdetaljer. I enkelte tilfeller gjennomføres det personlighetstest av aktuelle kandidater. Personopplysningene innhentes fra jobbsøkerne.

 

Opplysninger som er innhentet vil ikke bli brukt til annet formål enn behandling knyttet til jobbsøking. Salten Aqua- gruppen benytter seg også av eget rekrutteringsdatasystem for effektiv behandling av søknader og annonsering av stillingsannonser.

 

Personopplysninger om søkere til stillinger blir slettet to år etter at vedkommende søkte på stilling i Salten Aqua-gruppen, med mindre vedkommende blir ansatt eller samtykker til at opplysningene oppbevares lengre. Det presiseres at jobbsøkere kan få opplysningene slettet når de måtte ønske det. I slike situasjoner oppgir bruker selv informasjon til vår leverandør, som lagrer informasjonen og gjør den tilgjengelig for oss. Leverandør har ikke innsikt selv, men har egne retningslinjer vedrørende personvern som «bruker», i dette tilfellet, «søker» er beskyttet av. Se for eksempel https://karriere.no/terms.html.

 

Det er frivillig for vedkommende å oppgi personopplysninger.

 

 

Dataportabilitet

 

Salten Aqua- gruppen retter oss etter enkeltpersons rettighet til dataportabilitet. Dette er retten til å ta med seg sine personopplysninger fra en virksomhet til en annen. Se gjerne: https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/veiledere/de-registrertes-rettigheter-etter-nytt-regelverk/dataportabilitet/.

 

 

Informasjonssikkerhet

 

Vi er opptatt av informasjonssikkerhet, og har implementert rutiner for å sikre konfidensialitet. Saltenlaks har sikringsmekanismer som innebærer både organisatoriske og tekniske tiltak slik som rolle- og tilgangsstyring og krav til innebygget personvern i våre IT-systemer. Materiale som inneholder sensitive personopplysninger eller personnummer og overføres til eller fra Salten Aqua- gruppen skal alltid sikres mot innsyn ved hjelp av kryptering.

 

 

Dine rettigheter

 

Salten Aqua- gruppens behandling av personopplysninger er regulert av personopplysningsloven med tilhørende forskrift. Dine rettigheter knyttet til vår behandling av personopplysninger fremgår blant annet av personopplysningsloven kapittel III og IV (GDPR Kapittel III). Nedenfor presenteres noen av de mest sentrale rettighetene:

 

 

Rett til innsyn

 

Enhver som ber om det har krav på å få vite hva slags behandling av personopplysninger vi foretar, samt grunnleggende informasjon om disse behandlingene. Slik informasjon er gitt i denne personvernerklæringen.

 

Som ansatt eller kunde har du krav på å få vite hvilke opplysninger om deg som er registrert og hvilke sikkerhetstiltak som foreligger ved behandlingen så langt slikt innsyn ikke svekker sikkerheten.

 

Du kan kreve at den behandlingsansvarlige utdyper informasjonen som nevnt ovenfor i den grad dette er nødvendig for at du skal kunne vareta egne interesser.

 

 

Rett til retting og sletting

 

Dersom Salten Aqua- gruppen behandler personopplysninger om deg som er uriktige, ufullstendige eller som det ikke er adgang til å behandle, kan du innenfor de begrensninger som er fastsatt i personopplysningsloven og annen lovgivning kreve å få rettet eller slettet personopplysninger. Videre kan du kreve sletting dersom behandling av personopplysningene ikke lenger er nødvendig for å oppfylle formålet de ble samlet inn for, eller dersom behandlingen baserer seg på ditt samtykke og du trekker dette tilbake. Behandlingen vil være nødvendig dersom den er lovpålagt.

 

Salten Aqua- gruppen skal svare på henvendelser om innsyn eller andre rettigheter etter personopplysningsloven.

 

 

Kontaktinformasjon

 

Vi legger opp til at våre kunder skal benytte sin faste kontaktperson i Salten Aqua- gruppen for spørsmål vedrørende vår behandling av personopplysninger, og disse vil involvere andre i organisasjonen ved behov.

 

Henvendelser om forespørsler om innsyn, retting og sletting, og avviksmeldinger skal rettes til yvonne@saltenlaks.noeller john@saltenlaks.no. Se også http://saltenaqua.no/kontakt/for øvrige kontaktpunkter.

 

 

Endringer i personvernerklæringen

 

Det kan forekomme endringer i vår personvernerklæring.