Hvordan lage rugchips med posjert egg og Saltenlaks

Rugchips: 12 skiver dansk rugbrød 1 L solsikke olje Salt

  • Skivene må skjæres veldig tynnt. Friteres på 145 C. kan evt stekes i ovn.
  • Saltes etter at de er stekt/fritert.

Posjert egg: Det høres fancy ut og smaker godt.

  • Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker.
  • Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli ned i vannet.
  • Posjér eggene (dvs la eggene stivne i vannet) i 3-4 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann med en hullsleiv.
  • Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.

Ikke posjér mer enn fire egg av gangen! Anrett posjert egg på rugchipsen, legg over Saltenlaks og lag gjerne et lite snitt i egget. Tips er å ha over litt urteolje og friske urter.

Oppskrift av Andreas Spørck
Anrett posjert egg på rugchipsen, legg over Saltenlaks og lag gjerne et lite snitt i egget.

Få Saltenlaks rett hjem til deg