Feiret gullet på fabrikken

Tekst og foto av Lars Antonsen

Ingen gullmedaljevinner unnlater å feire seg selv etter hjemkomst. Det gjelder også for Saltenlaks som vant gull og bronse i NM.

De ansatte på den lille fabrikken på Holstad feiret seg selv og medaljene her om dagen. Først med godt humør og god stemning på Holstad utenfor Fauske. Så med en skikkelig festmiddag for alle ansatte.

Velfortjent feiring

-Jeg synes de fortjener det. Alle er jo så stolte over det vi presterte i NM, sier daglig leder Yvonne Løvgavlen som tok med seg de ansatte på Fauske Hotell for å feire. Saltenlaks, og tidligere varemerker under samme produkt har vunnet medaljer i NM før, men de to siste, gull i åpen klasse for hvitløkslaks og bronse for røykt ørret, smakte nok litt ekstra.

11 ansatte

Men hva er hemmeligheten bak en god røykelaks? -Tørkingen og sukkersaltingen, svarer Ragnar Israelsen som har jobbet på Holstad i 21 år. Saltenlaks vi kjenner i dag ble lansert i desember 2015. Siden den gang har det kun gått opp og fram. Da Salten Aqua overtok som hovedaksjonær i Saltenlaks for to år siden var det tre ansatte. I dag er det 11.

Lansering i oktober

Daglig leder Yvonne Løvgavlen beskriver framgangen slik: -I hele 2016 solgte vi 34 tonn røykte produkter. Inkludert fersk filet ble det 154 tonn. Til nå i år ligger vi på 35 tonn røkte produkter og en totalproduksjon 153 tonn. Dette er en solid utvikling og enda mer vil økningen bli, når vi vet at det gjenstår lansering av gullaksen i oktober og at julemåneden nærmer seg, sier Løvgavlen.

Denne gjengen feiret gull og bronse til Saltenlaks under NM i røykte lakseprodukter. (F.v) Remigijus Simkus, Plamen Vendov, Sander Johansen, Arne-Kristian Berg, Arthur Chappellac, Steinar Wilhelm How og Ole Jonny Edvardsen.
På kvelden ble det feiring på Fauske Hotell. Gull og bronse i laks og ørret ble feiret med kongekrabbe og lammekjøtt.