Gull-laksen endelig i butikkene

Tekst og foto av Lars Antonsen

Endelig kan Saltenlaks tilby gullvinneren hvitløkslaks i butikkene. De ansatte markerer at no kan endelig du få smake på Norges beste røykelaks i åpen klasse sist det ble arrangert NM.

-Tilbakemeldingene er svært gode. Juryen i NM sa det var en helt uvanlig og god smak, sier daglig leder Yvonne Løvgavlen. Det er ikke første gang produktene fra Holstad utenfor Fauske vinner medaljer i NM, men det er første gang Saltenlaks vinner gull i gjeveste klassen

Populær laks

-Denne laksen vil vi gjerne ha, utbryter Thomas Garstad på Rema 1000 Fauske. Torsdag ettermiddag får han varene i butikken og fra fredag er det fullt kjør for den nye Saltenlaksen. Garstad har lenge hatt produktene fra Saltenlaks i hyllene og tror ikke hvitløkslaksen blir hengene etter. -Produktene fra Saltenlaks selger godt. Det er sunn og kortreist mat folk vil ha, sier kjøpmannen på Fauske.

Nytt matsamarbeid

Lanseringen av den nye laksen er godt timet. Sjømatprodusenten går samtidig tungt inn i butikkene på Helgeland. Det er først og fremst Mo i Rana og Mosjøen som er markedet. Med seg på laget har Saltenlaks fått med seg Nordlandsmat som holder til på Mo i Rana. Nordlandsmat er en sammenslutning lokalmatprodusenter som satser på å markedsføre mat fra Nordland under en felles merkevare. Her finner vi blant annet gulrotmarmelade fra Valnesfjord. Nord-reker, sennepsprodukter fra Beiarn, ishavsrøye fra Sæterdal og oster fra Strandli gård.

Logistikk

Konseptet er veldig bra og vi er glade for å ha fått Saltenlaks inn i sortimentet. De har det meste av logistikk på stell, sier daglig leder Johnny Ronesen i Nordlandsmat.

-Denne laksen vil vi gjerne ha, sier kjøpmann Thomas Garstad ved Rema 1000 Fauske. Saltenlaks selger godt og er sunn, tradisjonsrik og kortreist mat, sier Garstad.
De ansatte jubler for at gull-laksen nå endelig er klar for salg. (F.v) Nikolaos Charmanidis, Dimitros Bresiakas, Iris Løvgavlen, Plamen Vendov, Johnny Ronesen (Nordlandsmat), Sander Johansen, Remigijus Simkus og Yvonne Løvgavlen.