Gull til Saltenlaks

Tekst Lars Antonsen

Saltenlaks tok den gjeveste prisen og vant gull under NM i røkte laks- og ørretprodukter i Trondheim torsdag.

-Det er storeslem for oss. Åpen klasse er den gjeveste prisen som alle ønsker å vinne, sier Geir Wenberg i Salten Aqua som er hovedaksjonær i Saltenlaks. Daglig leder Yvonne Løvgavlen i Saltenlaks var også til stede i Trondheim og mottok gullmedaljen. -Først og fremst må vi takke kundene. De som kjøper og liker Saltenlaks. Dernest må vi takke de ansatte som med gode gamle håndverkstradisjoner produserer kvalitet og tar vare på produktene, sier Geir Wenberg.

Gode leverandører

Det var Sitronpepperlaksen som tok gullmedaljen. Flere kokker og garvede kjennere har prøvesmaket gjennom flere runder før de kom fram til den endelige vinneren. -Vi har mange sterke konkurrenter. Det er mellom 40 og 50 leverandører som deltar. Det gjør oss ekstra stolte, sier Geir Wenberg. Saltenlaks produseres på Holstad i Fauske kommune.

Bronse for ørret

Saltenlaks tok også bronsemedalje med en tredjeplass i klassen røkt ørret. -Vi er veldig fornøyde med at vi tar medalje i de to klassene vi var i finalen i, sier Wenberg. Saltenlaks, tidligere Holstad Sjømat og Bofisk, har fra før av en god samling medaljer fra tidligere NM. -Det er første gang vi vinner gull i Åpen klasse. Derfor smaker det ekstra godt, sier Geir Wenberg. NM-finalen i røkte laks- og ørretprodukter holdes hvert år under den store havbruksmessa Aqua Nor i Trondheim.

Geir Wenberg i Salten Aqua og Yvonne Løvgavlen mottok gull i Åpen klasse for sitronpepperlaksen fra Saltenlaks. Foto Salten Aqua
Alle vinnerne samlet under det store finalen under NM i røkte laks- og ørretprodukter som gikk av stabelen i Trondheim torsdag. Foto Salten Aqua