Lokalmatprodusenter inngår samarbeid

Tekst Lars Antonsen og foto Baard Selfors
Saltenlaks og Mimi hører sammen. Nå er det for alvor i forholdet mellom Saltenlaks fra Fauske og sennepssausen Mimi fra Beiarn produsert av Arctic Mustard. Samarbeidet formaliseres og utløser nye produkter som skal selges og distribueres i fellesskap.

I tillegg satser de to lokale produsentene ubeskjedent på å kapre markedsandeler i Sør-Norge. Selger i østlandsregionen ansettes fra mai og målsettingen er at 20 matmesser over hele landet skal besøkes i 2018.

Styrket eksponering

-Jeg understreker at begge selskapene selvfølgelig fortsetter som tidligere på hver sin front i forhold til strategi og planer, men har høye forventninger til at samarbeidet skal gi et interessant og spennende løft for begge bedriftene Effekten er økt salg og styrket merkevareeksponering, sier adm. dir Geir Wenberg i Salten Aqua som er hovedeier i Saltenlaks. Samarbeidet muliggjør utvikling av nye produkter som kan tilpasses ut fra smak, konsistens og marked. Tang og tare er også inne i bildet. Workshops skal gjennomføres fire ganger i året og kjente kokker skal bidra.

Følgesvenner

Daglig leder Yvonne Løvgavlen er strålende fornøyd med samarbeidet. -Saltenlaks + Mimi = sant, slår hun fast og understreker at dette har ligget i kortene en stund. -Vi har hatt samarbeid og felles stand på messer og matglade dager. Når vi har delt ut smaksprøver av laks har Mimis vært en trofast følgesvenn. De to produktene hører i hop og fordelen er at både Saltenlaks om Mimis har forskjellige variasjoner i sortimentet, sier Løvgavlen.

Ny fabrikk

Sjefen for Arctic Mustard, Karsten Nestvold har en lang fortid i oppdrettsnæringen, først som produksjonssjef i Skretting (fiskefor) og deretter som direktør i Nord-Norges største oppdrettsselskap Nova Sea. Aktørene har gått fra å være konkurrenter til å bli samarbeidspartnere. -Dette blir et flott og fruktbart samarbeid tror jeg. Tidligere mindre samarbeidsprosjekter tyder på det. Vi er også i gang med et nytt næringsbygg på Trones i Beiarn der vi skal inn på 100 kvadrat sammen med andre leietakere. Bygget blir på totalt 500 kvadratmeter. Det gleder vi oss til, sier Karsten Nestvold som gleder seg til å samarbeide med oppdrettere igjen.

Glade lakser og en smakfull saus hører med. Yvonne Løvgavlen, Geir Wenberg i Saltenlaks og Karsten Nestvold i Arctic Mustard gleder seg til å samarbeide tettere. Foto: Baard Selfors