Nominert til to priser under Opplyst 2018

Tekst og foto, Lars Antonsen

Oppdretter Geir Wenberg er nominert til Årets Salten-ambassadør under Opplyst 2018 som arrangeres i Bodø i mai. Saltenlaks på Holstad i Fauske er også nominert til årets oppstartspris som i fjor tok gull i NM for sin spesielle røykelaks.

Opplyst 2018 er den viktigste møteplassen for små og store bedrifter i Saltenregionen. Her settes det søkelys på næringslivet som skaper verdier i regionen. Opplyst har som mål å anerkjenne og gi ros til de som fortjener det mest. Wenberg er stolt over nominasjonen og mener det viser at noen legger merke til jobben han og de han har rundt seg gjør, blant annet som direktør i Salten Aqua.

Lokalt engasjement

-Jeg er overrasket og ydmyk over min egen nominasjon. Det handler vel om å gjøre noe for utvikling av bedrifter og arbeidsplasser lokalt. Bevisst jobbing i forhold til positiv synlighet og omdømme. Også det å være med å bidra til utvikling av bedrifter i andre næringer enn de vi selv er i, sier Wenberg. Han tror også et kulturelt og samfunnsnyttig engasjement i frivillige lag og foreninger og grupperinger blir lagt merke til.

Legges merke til

-Jeg vil jo tro det blir positivt oppfattet når vi engasjerer oss i Bodø/Glimt, Kobberløpet, bidrar til bygging av idrettshaller, kunstgressbaner og lignende, sier Wenberg. Wenberg er nominert til ambassadørprisen sammen med Ricardo Clarke (Bodø-ambassadør), Trine Nøvik (Stadssalg), Per-Arild Konradsen (First Scandinavia) og Bådin (lokalprodusent av øl).. I tillegg er beslektede Saltenlaks nominert til Oppstartsprisen 2018. Selskapet er majoritetsseid av Salten Aqua der Geir Wenberg er direktør.

Stolt

-Vi var nominert også i fjor men nådde ikke helt opp. Men bevares, det er en stor annerkjennelse å være nominert, sier daglig leder Yvonne Løvgavlen. -Når man ser hvilke sterke kandidater man er nominert sammen med, blir man jo stolt, sier Løvgavlen i Saltenlaks som opp gjennom årene har mottatt mange priser for sine røykte produkter. Senest i fjor med NM-gull for hvitløkslaksen. De øvrige som er nominert i klassen er: Fjellfarer, ByNorth, Craig Alibone Chocolate og Bådin.

Samboerparet Yvonne Løvgavlen og Geir Wenberg er nominert til hver sine priser under Opplyst 2018. Der næringslivet i Salten får sin velfortjente oppmerksomhet.