Salten Aqua og Saltenlaks nominert til heftige priser

Tekst og foto av Lars Antonsen

Salten Aqua er nominert til hovedprisen under Opplyst 2017, mens Saltenlaks er nominert ttil Oppstartsprisen under næringslivets «Oskar-utdeling» i mai.

Oppdrettskonsernet Salten Aqua var nominert også i fjor. Da var det Saltdalshytta (Russånes fabrikker) som stakk av med hovedprisen. -Vi er veldig stolte og fornøyde med at vi er nominert. Dette er en pris som betyr mye og bare det å være nominert er en god sak for oss, sier adm. dir. Geir Wenberg i Salten Aqua. Han skal holde foredrag under opplyst 2017 som arrangeres på Scandic havet i Bodø torsdag 4. mai. Det samme skal Kjell Lorentzen fra GIFAS/Salten Aqua.

Suksess-kriterier

Dette heter det i kriteriene for bedriften som velges ut: Årets hovedpris 2017 skal gå til en bedrift som har vist at det er mulig å ta store steg i egen utvikling. Bedriften har med sin suksess banet vei for andre bedrifter og har bidratt til positive ringvirkninger for regionen som helhet. God og solid økonomi, sammen med evne til vekst. Utvikling, innovasjon, bærekraft, og omdømme og ringvirkninger for Salten-regionen. Ledelse og eierskap er også viktig. De som er nominerte i tillegg til Salten Aqua er: Sørheim Holding, DIPS, PowerOffice og Widerøe. Alle er sterke kandidater i en region med stor verdiskapning.

Saltenlaks

Også datterselskapet Saltenlaks, som produserer røykelaksprodukter etter god gammel oppskrift fra Holstad utenfor Fauske, er nominert til Oppstartsprisen under Opplyst 2017. -Veldig hyggelig å være nominert til denne prisen men konkurransen er beinhard. Vi er en såpass ung bedrift og registrerer at vi blir lagt merke til, noe som er veldig artig, sier daglig leder Yvonne Løvgalven. Saltenlaks ble lansert i desember 2015 og har siden den gang økt staben fra fire til sju ansatte. Formålet med Oppstartsprisen er å hedre bedrifter som gjennom nytenkning og nyskapning har bidratt til eller representerer potensiale for økt verdiskapning i Salten. «Vi leter etter en bedrift som har turt å satse i sitt nærområde og som kan stimulere andre til å leve ut drømmene sine», heter det i priskriteriene.

Øvrige som er nominert til Oppstartprisen: Bådin (lokalt ølbryggeri i Bodø), Minmemoria (digitalt verktøy mot demens), Craig Alibone (håndlaget sjokolade fra Bodø) og Aminor (steinbitoppdrett, Halsa i Meløy)

Gjengen fra Saltenlaks og Salten Aqua er godt fornøyd med at de er nominert til hele to priser under Opplyst 2017. (F.v) Jarle Solemdal, Geir Wenberg, Johan Edvard Andreassen og Yvonne Løvgavlen.
Daglig leder Yvonne Løvgavlen har jobbet hardt for å spre gamle håndverkstradisjoner ut i markedet. Her deler hun ut smaksprøver på Saltenlaks i Glasshuset i Bodø.