Saltenlaks i mål med viktig sertifisering

Tekst og foto, Lars Antonsen

Denne høsten vil Saltenlaks kunne tilby miljøsertifisert røykelaks til sine kunder etter at de nå er godkjent av både Global G.A.P. (Global Good Agriculture Practices) og ASC. (Aquaculture Stewardship Council).

Saltenlaks har det siste året oppgradert produksjonslokalet samt lagt ned et betydelig arbeid med kvalitets- og styringssystemet. Sistnevnte prosjekt har vært ledet av Paal Robert Haagensen (Kvalitetsleder i Salten Smolt AS) og Sander Johansen (Kvalitetskoordinator i Saltenlaks).

 

Eneste i Norge

Yvonne Mari Løvgavlen er daglig leder i Saltenlaks og har stor tro på at arbeidet som er gjort vil gi både forbrukere et enda bedre produkt og de ansatte enda bedre kontroll på produksjonen. Saltenlaks er trolig det eneste røykeriet i Norge som har begge sertifikatene.

-Vi er unektelig stolte over det vi har oppnådd, forteller Yvonne. Vi er en liten bedrift med ni ansatte så dette arbeidet krever teamwork. Paal Robert og Sander fortjener ros for den jobben de har gjort.

 

God fiskevelferd

Global G.A.P og ASC er to internasjonale organer som utsteder sertifikater gjennom Det Norske Veritas som reviderer bedriftene som søker sertifisering. Dette skjer gjennom omfattende sjekklister og krav som må være oppfylt. Dette skal gi et produkt som gjennom hele verdikjeden, fra rogn til ferdig røkt laks på bordet, gir et minimalt miljøavtrykk, sporing på produktet i hele kjeden, trygge arbeidsplasser vedrørende HMS og ikke minst fremme god fiskevelferd.

 

Hele kjeden

-Saltenlaks er en del av Salten Aqua og for oss er dette en betydelig milepæl, sier Asbjørn Hagen som har ansvaret for miljøarbeidet i hele Salten Aqua-gruppen. Sertifiseringsarbeidet med Global GAP og ASC har vært en satsning hos alle selskapene i gruppen de siste årene.

-Nå som Saltenlaks er godkjent har vi dermed en fullstendig verdikjede for produksjon, bearbeiding og salg av miljøsertifisert laks. Nå blir det viktig at alle i gruppen følger opp det gode arbeidet som er lagt ned. Vi kan feire litt nå, men både miljø og kvalitetsarbeid må hele tiden vedlikeholdes og forbedres avslutter Hagen.

(F.v) Asbjørn Hagen, Paal-Robert Haagensen, Sander Johansen og Yvonne Løvgavlen er stolte av å kunne representere er bedrift med to kvalitetsgodkjenninger. Foto: Designia – Lars Antonsen
Få Saltenlaks rett hjem til deg