Saltenlaks og Salten Salmon inngår samarbeidsavtale

Tekst, Saltenlaks

Denne uken startet prøveproduksjonen av røkte produkter hos Salten Salmon AS i Bodø. Saltenlaks AS har inngått samarbeidsavtale med Salten Salmon AS, hvor produksjonen av røkelaks på Holstad flyttes til Rønvikleira. – Flyttingen gir oss nye muligheter, sier Yvonne Løvgavlen, daglig leder i Saltenlaks AS.

Samarbeidsavtale gir nye muligheter

Samarbeidsavtalen innebærer at Salten Salmon håndterer produksjon av røkte produkter på vegne av Saltenlaks. Salten Salmon er i dag en filetfabrikk, men lokalene har tidligere vært brukt til å produsere røkelaks. Hovedpunktene i samarbeidsavtalen viser til økt kapasitet, større produktportefølje og forbedret logistikk. Flyttingen skal med andre ord gi et bedre grunnlag for å sikre langsiktig lønnsomhet og fremtidig vekst.

  • Dersom vi skal komme oss dit vi ønsker å være, så må vi ha riktige forutsetninger på plass. Vi stenger dørene på Holstad, men vi skal samtidig nå flere kunder enn hva vi gjør i dag. Flyttingen gir oss nye muligheter, forteller Yvonne Løvgavlen (39) daglig leder i Saltenlaks.

Tommy Pettersen er fabrikksjef hos Salten Salmon AS, og belyser langtidseffekten ved flyttingen:

  • Vi inngår et tett samarbeid med Saltenlaks, hvor vi kommer til å overta drift og vedlikehold av produksjonsutstyr. Vi får økt produksjon her og Saltenlaks kan nå et større publikum, i tillegg til at vi får redusert reisetiden på matvarene, forteller Tommy Pettersen (43).

 

Sterk merkevare, høy kvalitet

Siden oppstart har røykeriet på Holstad produsert høykvalitets røkelaks til hotell, restauranter og butikker i Nordland. Produktene har vunnet flere priser, deriblant NM-gull i røkelaks senest i 2017. Saltenlaks har vokst og blitt en kjent merkevare i de fleste husholdningene i Salten-regionen. Tommy Pettersen, forsikrer Saltenlaks og deres kunder om at kvalitetsarbeidet skal ivaretas:

  • Vi har ansatte med flere tiårs erfaring innen røkt fisk, og vil samarbeide tett med Saltenlaks i produksjonen for å sikre høy kvalitet, forteller Pettersen.

I dag er Saltenlaks AS Global GAP- og ASC-sertifisert, og selskapet vektlegger kvalitetsarbeid som en viktig faktor i produksjonen:

  • Vi skal ha samme, høye kvalitet på produktene som før. Våre ansatte er blitt tilbudt ny jobb på Salten Salmon for å kunne jobbe videre med røkelaksen som før, men i nye lokaler. Vi fortsetter også med de sertifiseringene vi har i dag, utdyper Løvgavlen.

Flyttingen vil skje på slutten av måneden. Wenberg Fiskeoppdrett AS eier produksjonslokalene på Holstad, og har gjort store investeringer i bygget. Ny leietaker forventes å være snarlig på plass.

  • Flyttingen har vært planlagt en god stund nå, og akkurat nå jobber vi med flytting av materiell til de nye lokalene. Vi skal kunne distribuere laksen som før uten at dette merkes av kundene våre i overgangsfasen, avslutter Løvgavlen.
– Vi inngår et tett samarbeid med Saltenlaks, hvor vi kommer til å overta drift og vedlikehold av produksjonsutstyr. Vi får økt produksjon her og Saltenlaks kan nå et større publikum, i tillegg til at vi får redusert reisetiden på matvarene, forteller Tommy Pettersen. Foto, Baard Selfors.
– Vi skal ha samme, høye kvalitet på produktene som før. Våre ansatte er blitt tilbudt ny jobb på Salten Salmon for å kunne jobbe videre med røkelaksen som før, men i nye lokaler. Vi fortsetter også med de sertifiseringene vi har i dag, utdyper Løvgavlen. Foto, Lars Antonsen.
Få Saltenlaks rett hjem til deg