Solid respons på Saltenlaks

Tekst Lars Antonsen

Lille Saltenlaks fra Fauske var i Oslo i helga og lokalmatprodusenten tok hovedstaden med storm under årets «Matstreif 2017».

-Vi ble nedrent av folk som ville smake og det var utrolig mye folk til stede, sier daglig leder Yvonne Løvgavlen. Saltenlaks presenterte seg for første gang i Oslo og gjorde det i selskap men andre lokalmatprodusenter fra Nordland. Her var det reker, oster, reinkjøtt, marmelader og mye godsaker produsert i nord.

Tar tid

Og responsen fra folk var svært positiv. Mange lurte på hvor de kunne kjøpe produktene. -Vi har ikke muligheter til å være i hver eneste butikk i Norge. Heller har vi ikke noe mål om å bli Norges største røykeaksprodusent, men vi har ennå litt å gå på og kan nok strekke armene litt lengere, sier Yvonne Løvgavlen.

Saltenlaks produseres på gamle tradisjonsmetoder ved hjelp av tørking, tørrsalting og ekte røyk. Derfor tar produksjonen lengre tid enn for mange andre røykelaksprodusenter.  

Over hele Salten

-Vi kommer aldri til å la krav til tradisjonelle produksjonsmetoder vike, sier Løvgavlen sikkert. Lederen for Saltenlaks føler produktene sitter godt i markedet snart to år etter lanseringen. -I Salten finner du Saltenlaks i svært mange butikker og spiser du frokost på et hotell i Bodø eller Salten for øvrig, er det nokså sikkert at det er vår laks som blir servert, sier Yvonne Løvgavlen.

Saltenlaks og Yvonne Løvgavlen var i godt selskap med andre lokalmatprodusenter fra Nordland under «Matstreif 2017» i Oslo sist helg. Foto Salten Aqua
Standen til Saltenlaks på Rådhusplassen i Oslo var godt besøkt om mange benyttet anledningen til å få seg en gratis smaksprøve. Foto Salten Aqua