Storfint besøk på Saltenlaks

Tekst og foto, Lars Antonsen

Skilandslaget på plass i Salten.

De ansatte på Saltenlaks fikk noen helt spesielle gjester før arbeidsdagen sluttet mandag. Det norske herrelandslaget i langrenn tok seg en litt uventet rast på vei til Sulitjelma og Jakobsbakken. Her venter nyoppusset husvære og flotte skiløyper.

I Saltenlaks sine lokaler på Holstad i Fauske fikk nysgjerrige gullvinnere fra OL tidligere i år smake både gull-laks og laks som har tatt hjem annet edelt metall. Løperne fikk se hvordan den prisbelønte laksen lages etter gamle håndverkstradisjoner.

-Jeg er imponert. For en smak. Aller best likte jeg hvitløkslaksen, utbrøt Martin Johnsrud Sundby som i likhet med de andre landslagsløperne fikk smake hvitløkslaks, sitronpepperlaks og skjærgårdslaks.

 

Gleder seg

Johnsrud Sundby er opptatt av sunn og kortreist mat og mener røykelaks og skisport er en fin kombinasjon.

Under besøket på Saltenlaks ble løperne også servert fiskesuppe. Spesiallaget for anledningen av daglig leder Yvonne Løvgavlen.

Etter å ha fått smake laks i flere variasjoner gikk turen til Sulitjelma. Jakobsbakken er den endelige destinasjonen og før avreise la ikke Martin Johnsrud Sundby skjul på at han gledet seg.

 

Trening og avslapping

-Jeg har aldri vært på Jakobsbakken før, bare hastet forbi der under Kobberløpet så det gleder jeg meg til. Vi er helt i starten av sesongen så det blir ikke de harde treningsøktene, men jeg håper på lave nattetemperaturer. Det gir fine løyper og grunnlag for noen fine morgenøkter. Ellers skal vi slappe av, nyte naturen og kanskje ta oss noen pils. Dette blir bra, sa Johnsrud Sundby fornøyd.

De ansatte på Saltenlaks og verdensstjerner på rekke og rad ikke i produksjonslokalene. Her fikk de se hvordan laksen produseres og smake ser fram.
Geir Wenberg i Salten Aqua/Saltenlaks forteller (F.v) Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby om prosesser og produksjon av røykelaks.
Emil Iversen forsynte seg godt av røykelaksen og likte det han fikk smake på før ferden gikk videre til Sulitjelma.
OL-gullvinner Simen Hegstad Krüger fikk smake på en annen gullvinner, nemlig hvitløkslaks fra Salten.
Få Saltenlaks rett hjem til deg