Vellykket på Folk & Fisk

Tekst og foto Lars Antonsen
Saltenlaks fra Holstad havnet midt i smørøyet under matfestivalen Folk & Fisk i Glasshuset i Bodø. Deltakerne karakteriserer det hele som en flott festival der mat og kultur går hand i hand.

En hel gjeng Saltenlaks-entusiaster hadde samlet seg for å dele ut smaksprøver og selge laks for de som ville ha med seg hjem. Det var til tider stort trykk både fredag og lørdag og over 60 kilo røykelaks gikk med før gjengen kunne pakke sammen etter at tusenvis av mennesker hadde besøkt Glasshuset.

Premie

Denne gangen hadde Saltenlaks stand sammen med Arctic Mustard som med sine forskjellige Mimi sennepssauser er blitt en naturlig følgesvenn for de forskjellige typene Saltenlaks. Og regjerende norgesmester Hvitløkslaks fikk nok ekstra stor oppmerksomhet i Glasshuset de dagene festivalen pågikk. Konkurranse der man kunne vinne en hel side røykelaks i gaveeske trakk til seg mange deltakere. Konkurransen bestod i å svare på tre enkle spørsmål om Saltenlaks og det var Stein Erik Jøllanger som stakk av med førstepremien.

Lokalprodusert

Årets utgave av Folk & Fisk ble som vanlig preget av mye lokalprodusert mat. Festivalen inneholdt også «Fiskesprell», barnearrangementer, kino, konserter, og mye annen underholdning for store og små.

Saltenlaks var et populært innslag under festivalen og plasseringen standen hadde fått var utmerket. Bare glade fjes å se.
Vinner av røykalaksen ble Stein Erik Jøllanser. Christian Solvær fra Salten Aqua delte ut.